OM

Hej!

Jag vill med denna blogg ha teknikundervisnignen samlad. I födet kunna ge info om vad som vi gör och vad vi skall göra. Det skrivs för elever och till elever. Jag skriver allt själv och då kan det finnas stavfel som rättas så fort de framkommer eller så är det citat med källhänvisning.  Jag hittar inte på saker utan det som står är kunskap som har källor, läroboken eller www-sidor.

Grunden till allt innehåll är från läroboken Teknik Direkt och jag hänvisar ofta till bokens sidor. Boken är bra och finns att låna men det finns delar som inte är med och är lite ytlig. Jag vill kunna lägga till och att det skall vara levande, du som läser skall komma tillbaka för att läsa igen och söka mer kunskap genom länkar och källor.

OM du sitter någon annanstans och använder eboken så hör gärna av dig med förbättringar. Det finns på nätet och jag har inte CC på något. Flera bilder har jag tagit själv eller sådana som jag får använda. vid fel hör av dig så kan det förbättras.

mvh Mikael Svantesson mr.svantesson@gmail.com

 

3 svar på ”OM

  1. Hej. jag jobbar som bla tekniklärare på Hagaskolan i Umeå. Vilket bra jobb du har gjort med bloggen. Jag håller själv på att strukturera teknikundervisningen på min skola. Imponerad att se hur långt du har kommit. Kul också att se att vi på vår skola jobbar med så liknande projekt/områden och upplägg. Jag har många gånger använt ditt material helt eller delvis.(hoppas det är ok för dig)./ Håkan

    • Jättekul att materialet kommer till användning, tack för ditt inlägg och tack till alla andra som inte gör inlägg men använder materialet.
      Hör av er med förbättringar.
      Jag behöver ett bra underlag till återvinning åk9.

  2. Hej jag håller med Håkan. Jättefin och användbar blogg! Den är tydlig och genomtänkt och inspirerande! Jag har halkat in på bloggen flera gånger när jag har sökt mig fram på google. Det jag funderar på och skulle tycka var intressant är hur mycket lektionstid som du har i teknik till dina klasser varje läsår? Jag skulle nämligen aldrig någonsin hinna göra allt som det ser ut som du hinner med i min teknikundervisning. På vår skola har eleverna teknik 55 min/vecka två terminer i år 7 och en termin, 60 min/vecka i år 9. I år 8 har de ingen teknikundervisning alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *